Traditionele Chinese Geneeswijze

Traditionele Chinese Geneeswijze

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) is een van de oudste geneeswijzen ter wereld en vindt zijn oorsprong in Azië. Centraal staat het begrip “Qi”, vrij vertaald als energie, dat in het gehele lichaam aanwezig is. Vanuit de oude Chinese natuurfilosofie is de basisgedachte dat ziektes ontstaan doordat de energiebalans in het lichaam verstoord is. Wanneer deze natuurlijke balans weer hersteld kan worden, zal de cliënt volgens deze gedachte weer gezond zijn. Gezondheid is niet alleen maar de afwezigheid van ziekte. Een TCG therapeut streeft ernaar deze balans in het systeem te herstellen, het zelf genezend vermogen aan te spreken en zo de gezondheid te bevorderen.

Disciplines als acupunctuur, Chinese kruidenleer, tuina therapie, voedingsleer en qigong vinden hun plaats binnen de TCG.

Wereld Gezondheid Organisatie (WHO)

TCG is een complete behandelmethode maar kan ook gebruikt worden als aanvulling op de reguliere geneeskunde. De te behandelen klachten zijn zeer divers. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen.

Acupunctuur heeft ook als groot voordeel dat het weinig tot geen bijwerkingen kent. Verder kan acupunctuur helpen om levenslust te prikkelen en fitheid, natuurlijke weerstand en pijngrens te verhogen. Daarmee heeft acupunctuur dus ook een preventieve werking

Neem gerust contact op voor meer informatie of vragen over jouw klacht.

Meer lezen?

Andere inspirerende artikelen voor een gezond en gelukkig leven

anthonie met marley

Over Anthonie Meerkerk

Anthonie is iemand die zich al lang verdiept in diverse methodes om zelf zo gezond mogelijk te worden, en te blijven.

Hij vindt het zeker ook belangrijk zijn visie te delen met zoveel mogelijk mensen. Alle ervaringen en kennis zal hij dan ook in zijn praktijk gebruiken om je klachten in kaart te brengen, de onderliggende oorzaak proberen te herkennen en zo tot het gewenste resultaat te komen. Hij werk daarbij altijd vanuit een holistisch benadering.

Heb je een vraag?

Stuur deze dan via het onderstaande formulier, dan zal ik deze zo snel mogelijk beantwoorden. Je kunt me ook bellen of appen op 06 187 40 792.

Je gegevens zijn veilig. Ze worden op vertrouwelijke wijze verwerkt volgens de privacyverklaring.