Selecteer een pagina

Jouw gids naar een gezonder leven

Anthonie, Acupuncturist+

Ik ben de initiatiefnemer en oprichter van The Health Shed.

De Oosterse denkwijze en benadering van gezondheid heeft mij al van kinds af aan geboeid. Ik kwam al op vrij jonge leeftijd in aanraking met Oosterse vechtsporten en ook de Oosterse filosofie heeft mij al mijn gehele leven geboeid. Later ben ik me ook in de Westerse filosofie gaan verdiepen om zo de verschillen maar vooral ook de overeenkomsten te ontdekken. Ook mijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam gaat als een rode draad door mijn leven. Op het moment dat ik zelf met terugkerende klachten bij een acupuncturist terecht kwam merkte ik al snel dat je met acupunctuur héél veel kan bereiken. Mijn interesse in de acupunctuur werd steeds groter en ik kreeg een sterk gevoel ‘’hier moet ik iets mee doen’’. Ik wilde zelf een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met vervelende onverklaarbare, terugkerende of op het eerste gezicht niet behandelbare klachten.

Al vanaf het begin van mijn opleiding bij Academie Bo-Yi kwam ik er achter dat het mezelf verdiepen in de TCG mij zoveel energie gaf en mij zo inspireerde, was dit dan mijn Ikigai? Na de basis van de Chinese Geneeswijze ben ik mijzelf gelijk gaan specialiseren in de klassieke Chinese acupunctuur. Naast dit TCG traject en de MBK opleiding heb ik tevens de opleiding tot ademtherapeut afgerond. Een correcte adem is (naast goede voeding, en voldoende lichaamsbeweging) een heel belangrijke basis voor het goed kunnen functioneren van ons hele systeem. Zonder adem is er namelijk geen leven mogelijk. Disfunctioneel ademen kan vele klachten veroorzaken en/of verergeren.

Al zolang als ik me kan herinneren verdiep ik mijzelf in diverse methodes om zelf ook zo gezond mogelijk te worden, en te blijven. Mijn interesse stopt dus ook zeker niet bij de eerder genoemde therapievormen. Ook goede, verantwoorde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn belangrijke pijlers op de weg naar een gezond en gelukkig leven. Het mooie van het werk als therapeut is dan ook, dat het leren van nieuwe methoden en verbeteren van technieken, een oneindig pad is met vele bochten en zijwegen. Het kan soms even duren maar uiteindelijk moet ons zelf genezend vermogen weer zo optimaal mogelijk gaan functioneren.

Vooruit is niet altijd rechtdoor

HBO opleidingen:

Basis Chinese Geneeswijze – Academie Bo-Yi

Klassieke Chinese Acupunctuur – Academie Bo-Yi

Medische Basis Kennis – Con Amore

Diverse cursussen:

Voetreflex therapie

Holistische ontspanningsmassage

Reiki I (Usui methode)

Access Consciousness Bars©

Na en bijscholing:

Dr. Tan Acupunctuur methode “en pijnklachten”

Yamamoto New Scalp Acupuncture

Hoe cliënten mij ervaren

Anthonie is een persoon die luistert en de tijd neemt om je klachten in kaart te brengen en de onderliggende oorzaak probeert te herkennen. Op basis daarvan past hij in overleg zijn behandeling toe. Zijn behandeling heeft mij geholpen. Ik kom zeker als het nodig is weer terug!

Miriam van de Laar

Verpleegkundige

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?


Denk er dan niet te lang over na en druk gewoon op onderstaande knop om een afspraak te maken