Ik ben Anthonie, Acupuncturist+

Geboren in 1968 te Rotterdam. Getrouwd, vader van 2 geweldige dochters en onze hond Marley maakt het gezin compleet.

De Oosterse denkwijze en benadering van gezondheid heeft mij al van kinds af aan geboeid

Ik kwam al op vrij jonge leeftijd in aanraking met Oosterse vechtsporten en ook de Oosterse filosofie heeft mij al mijn gehele leven geboeid. Later ben ik me ook in de Westerse filosofie gaan verdiepen om zo de verschillen maar vooral ook de overeenkomsten te ontdekken. Ook mijn interesse in het functioneren van het menselijk lichaam gaat als een rode draad door mijn leven. Op het moment dat ik zelf met terugkerende klachten bij een acupuncturist terecht kwam merkte ik al snel dat je met acupunctuur héél veel kan bereiken. Mijn interesse in de acupunctuur werd steeds groter en ik kreeg een sterk gevoel; ‘’hier moet ik iets mee doen’’. Ik wilde zelf een bijdrage kunnen leveren aan het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met vervelende onverklaarbare, terugkerende of op het eerste gezicht niet behandelbare klachten.

Al vanaf het begin van mijn opleiding bij Academie Bo-Yi kwam ik er achter dat het mezelf verdiepen in de TCG mij zoveel energie gaf en mij zo inspireerde, was dit dan mijn Ikigai? (Lees ook de blog.) 

Opleiding en specialisatie

Na de basis van de Chinese Geneeswijze ben ik mijzelf gelijk gaan specialiseren in de klassieke Chinese acupunctuur. Na dit TCG traject en de Medische Basis Kennis opleiding heb ik meerdere opleidingen en bijscholingen gedaan in diverse  richtingen. Van de Dr. Tan Acupunctuur methode en Yamamoto New Scalp Acupuncture tot ademtherapie. Een correcte adem is (naast goede voeding, en voldoende lichaamsbeweging) namelijk ook een heel belangrijke basis voor het goed kunnen functioneren van ons hele systeem. Zonder adem is er namelijk geen leven mogelijk. Disfunctioneel ademen kan vele klachten veroorzaken en/of verergeren.

Al zolang als ik me kan herinneren verdiep ik mijzelf in diverse methodes om zelf ook zo gezond mogelijk te worden, en te blijven. Mijn interesse stopt dus ook zeker niet bij de eerder genoemde therapievormen. Ook goede, verantwoorde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn belangrijke pijlers op de weg naar een gezond en gelukkig leven. Op dit moment breid ik mijn kennis uit op het gebied van fascia en triggerpoints en ik ben bezig met een opleiding tot Pijn- en Lifestyle Specialist. 

Het mooie van het werk als therapeut vind ik dan ook, het leren van de vele nieuwe methoden en het verbeteren van de bestaande technieken. Een oneindig pad met vele bochten en zijwegen. Iedere keer weer een uitdaging, en het kan soms even duren maar uiteindelijk gaat ons zelf genezend vermogen weer zo optimaal mogelijk functioneren.

anthonie opleidingen

Jouw gids naar een gezonder leven

Opleidingen en cursussen

HBO opleidingen

Basis Chinese Geneeswijze – Academie Bo-Yi

Klassieke Chinese Acupunctuur – Academie Bo-Yi

Medische Basis Kennis – Con Amore

Pijn- en Lifestyle Specialist (i.o.) - Triggerpointcoach

Na- en bijscholing

Dr. Tan Acupunctuur methode “en pijnklachten”

Yamamoto New Scalp Acupuncture

Fascia-release, module 1 - Triggerpointcoach

Jaarlijks Medische Basis Kennis

Diverse cursussen

Voetreflex therapie

Holistische ontspanningsmassage

Reiki I (Usui methode)

EFT (Emotional Freedom Technique)

Ademtherapie

Access Consciousness Bars©

Hoe cliënten mij ervaren

Wil jij samen met mij werken aan een oplossing voor jou?

Denk er dan niet te lang over na en druk gewoon op onderstaande knop om een afspraak te maken