Selecteer een pagina
Home » Blog » TCG » Traditionele Chinese Geneeswijze

Traditionele Chinese Geneeswijze

door | 15 aug, 2022 | Acupunctuur+, Lichaamsbeweging, TCG

Traditionele Chinese Geneeswijze

De Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) is een van de oudste geneeswijzen ter wereld en vindt zijn oorsprong in Azië. Centraal staat het begrip “Qi”, vrij vertaald als energie, dat in het gehele lichaam aanwezig is. Vanuit de oude Chinese natuurfilosofie is de basisgedachte dat ziektes ontstaan doordat de energiebalans in het lichaam verstoord is. Wanneer deze natuurlijke balans weer hersteld kan worden, zal de cliënt volgens deze gedachte weer gezond zijn. Gezondheid is niet alleen maar de afwezigheid van ziekte. Een TCG therapeut streeft ernaar deze balans in het systeem te herstellen, het zelf genezend vermogen aan te spreken en zo de gezondheid te bevorderen.

Disciplines als acupunctuur, Chinese kruidenleer, tuina therapie, voedingsleer en qigong vinden hun plaats binnen de TCG.

Wereld Gezondheid Organisatie (WHO)

TCG is een complete behandelmethode maar kan ook gebruikt worden als aanvulling op de reguliere geneeskunde. De te behandelen klachten zijn zeer divers. De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) beschrijft meer dan vijftig aandoeningen waarbij acupunctuur kan helpen.

Acupunctuur heeft ook als groot voordeel dat het weinig tot geen bijwerkingen kent. Verder kan acupunctuur helpen om levenslust te prikkelen en fitheid, natuurlijke weerstand en pijngrens te verhogen. Daarmee heeft acupunctuur dus ook een preventieve werking

Neem gerust contact op voor meer informatie of vragen over jouw klacht.

Laat mij je inspireren met interessante artikelen over Acupunctuur+, TCM, ademhaling, voeding en lichaamsbeweging.

Ook mijn interesse voor filosofie en mijn eigen-wijze kijk op de wereld zal ik hier met jullie delen.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin