Acupunctuur+

Méér dan alleen naalden zetten

Heb je deze klachten?

Heb je onverklaarbare klachten? Doordat er in de TCG op een holistische manier gekeken wordt is de kans groot dat de samenhang van de symptomen tot een verklaarbare diagnose leiden.

Heb je niet behandelbare klachten? In de TCG wordt verder gekeken dan de meest voor de hand liggende symptomen. Zelfs de kleinste aanwijzing kan uiteindelijk tot een oplossing leiden.

Heb je terugkerende klachten? Omdat er in de TCG niet alleen aan symptoom bestrijding wordt gedaan maar ook gekeken wordt naar de onderliggende oorzaak.

Hoe zou het zijn als je weer vooruit kan?

Zou het niet fijn zijn als de pijn en het ongemak naar de achtergrond verdwijnen. Als de energiebalans in jouw lichaam weer dusdanig verbetert dat jouw lichaam het zelf weer kan oppakken? Dat je weer vrij kan bewegen. Het bewegen zorgt op zijn beurt dat de energie weer vrij kan stromen, en die energie zorgt er weer voor dat je nog meer en beter kan bewegen.

Je draait de vicieuze cirkel dus gewoon om richting verbetering!

Niet langer laat je jezelf beperken, je gaat weer mogelijkheden zien. 

Door een zeer uitgebreide anamnese af te nemen wordt er tot een diagnose en behandelstrategie gekomen om jouw klacht en haar onderliggende patronen te behandelen. Hierbij is het erg belangrijk dat er een deugdelijk leefstijl- en voedingsadvies met je wordt besproken en dat dit advies zo goed mogelijk wordt opgevolgd. Dit is dé manier waarop jij aan jouw gezondheid kunt blijven werken, want échte gezondheid ontwikkel je pas met begrip voor gezond leven! Zo werken we samen aan je herstel en wordt terugval of herhaling voorkomen!

Acupunctuur kan zelfs helpen om de levenslust te prikkelen en fitheid, natuurlijke weerstand en pijngrens te verhogen.  Daarmee heeft acupunctuur dus ook een preventieve werking.

“Zou je ook niet het liefst jouw zelf genezend vermogen bevorderen en de balans in jouw lichaam herstellen”

the health shed

”Practise what you preach“

Al zolang als ik me kan herinneren verdiep ik mijzelf in diverse methodes om zelf zo gezond mogelijk te worden, en te blijven. Ik vind het ook belangrijk mijn visie te delen met zoveel mogelijk mensen. Alle ervaringen en kennis zal ik dan ook in mijn praktijk gebruiken om tot het gewenste resultaat te komen.

In de TCG is alles terug te voeren naar de Yin-Yang filosofie, onlosmakelijk met elkaar verbonden en elkaar continu bewegende, voedende en aanvullende krachten. Het menselijk lichaam beschikt over een groot zelf herstellend vermogen, echter functioneert dit enkel optimaal wanneer het lichaam en de geest -respectievelijk Yin en Yang- beiden in harmonie zijn. 

Waar lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, beïnvloeden ze elkaar voortdurend; langdurige lichamelijke klachten kunnen leiden tot mentale verstoringen en langdurige emotionele belasting kan resulteren in fysieke klachten. Stress, overbelasting door sport, – door werk, verkeerde voedingspatronen, fysieke dan wel mentale trauma’s en andere ziekmakende factoren putten onze basis energie uit en beïnvloeden de harmonieuze werking van de systemen in het lichaam. Hiermee wordt het zelf herstellend vermogen aangetast en kunnen er klachten ontstaan, al dan niet chronisch.

Veel voorkomende klachten die kunnen worden behandeld zijn:

pijnklachten (hoofdpijn, rug, nek en schouderklachten)

vermoeidheid en slaapproblemen

stressklachten

sportblessures

algemeen herstellen van fysieke en mentale balans

acute aandoeningen, blessures

gynaecologische klachten (menstruatie-, zwangerschaps-, overgangsklachten)

spijsverteringsproblemen (buikpijn, darmklachten)

interne aandoeningen (bloedarmoede, kouwelijkheid, hitte gevoel, doorbloedingsproblemen, hoge of lage bloeddruk)

allergieën, allergische verkoudheid, hooikoorts, astma/bronchitis

Staat jouw klacht niet in deze lijst of heb je specifieke vragen, twijfel niet en neem contact met me op.

Acupunctuur+

+ Cupping

Binnen de Chinese geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte techniek. Door middel van glazen bollen (cups) worden de huid en de spieren opgetrokken. Anders dan bij masseren waarbij het weefsel wordt ingedrukt krijg je bij cupping het effect dat alles wordt gelift. Zo worden de cups gebruikt om energiebanen en acupunctuur-punten van het lichaam te behandelen. Hiermee wordt doorbloeding gestimuleerd en worden stagnaties (blokkades) opgeheven.

The Health Shed werkt nog met traditionele glazen cups die door middel van een vlam (die de zuurstof uit de cup haalt) op de huid wordt geplaatst.

Cupping heeft een enorme dieptewerking en is gericht op het bewegen van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. Cupping wordt therapeutisch gebruikt en is ook heel geschikt voor pijnbestrijding. Een behandeling met cups verhelpt niet alleen een klacht (of ondersteund hierbij) maar is ook zeker diagnostisch van nut. De mate van verkleuring, het type verkleuring, de duur of het uitblijven van verkleuring, en het al dan niet opzwellen van de huid zegt namelijk iets over de conditie van de cliënt. 

De plekken zien er vaak best heftig uit maar over het algemeen zijn de plekken niet pijnlijk. Soms voelt het wat beurs of als een blauwe plek. De verkleuring die op de huid ontstaat van de cups is afhankelijk van het probleem en verdwijnt binnen enkele dagen tot een week.

+ Moxa

Moxa therapie is ook al een oud onderdeel uit de Chinese Geneeskunde. De originele moxa ofwel bijvoedkruid (Artemisia Vulgaris) heeft een verwarmende werking en kan op allerlei verschillende manieren worden toegepast. De moxa wordt aangestoken en op enige wijze boven het acupunctuurpunt of te behandelen gebied gehouden of bewogen. De warmte trekt via het acupunctuurpunt het lichaam in, om daar de Qi –of energiestroom in beweging te zetten.

Tegenwoordig wordt er ook veel gebruikt gemaakt van moxa-lampen (deze zijn dan ook aanwezig bij The Health Shed). De moxa-lampen hebben ook een groot deel van de positieve effecten en het voordeel is dat hier geen rook en sterke geur bij vrij komt.

Klachten als gewrichtspijnen, blessures, kneuzingen, verstuikingen zijn goed met moxa te behandelen. Ook ernstige vermoeidheidsklachten kunnen met moxa worden behandeld.

+ Voedings- en bewegingsadvies

Een gericht advies over voeding*, leefstijl en lichaamsbeweging kan, en zal, vaak een onderdeel uitmaken van de behandeling. Veel klachten vinden hier namelijk hun basis. De huidige maatschappij werkt ook niet mee aan het in balans houden van ons systeem. Er rusten vaak veel en zware verantwoordelijkheden op ons, iets wat zeker zijn weerslag heeft op ons welzijn. Ook deze vorm van stress op lichaam en geest krijgt bij The Health Shed de aandacht die het verdient. Een aanpak van de onderliggende oorzaak is altijd noodzakelijk om een terugval te voorkomen.

“Laat voeding jouw medicijn zijn, en laat het medicijn jouw voeding zijn” (Hippocrates)

Ervaring van mijn cliënten

Je eerste bezoek bij The Health Shed

Bij het eerste bezoek wordt een zogenaamde anamnese afgenomen waarbij je alle gelegenheid krijgt om over jouw klacht(en) te vertellen. Op deze manier zal de aard en oorzaak van je klacht(en) duidelijker worden. Daarnaast zal ik je pols voelen en je tong bekijken. Deze twee diagnostische methodes geven een beeld over de interne balans van jouw organen en energiebalans.

Tijdens de eerste afspraak wordt direct de eerste behandeling uitgevoerd

De eerste behandeling zal ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag nemen, de vervolgbehandelingen ongeveer  45 minuten tot een uur. Bij elke behandeling wordt het verloop van de klachten besproken, zo kan bepaald worden of de beoogde verbetering bereikt wordt en of de behandeling wordt voortgezet of eventueel bijgesteld.

In verband met de tongdiagnose gelieve minimaal 2 uur voor de afspraak geen koffie te drinken, dropjes te eten of anderszins verkleurende producten te eten of drinken.

anthonie aan het werk

Tarieven

Ik ben aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze en de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

RBCZ logo payoff
logo vbag

Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar als je beschikt over een aanvullende verzekering natuurgeneeskunde. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar acupunctuur vergoedt? Kijk dan op zorgwijzer.

Het afzeggen van een afspraak is tot 24 uur van tevoren kosteloos mogelijk; bij later of niet afzeggen wordt de behandeling in rekening gebracht.

€90,-

Intake + 1e behandeling

Duur van de behandeling: 60 tot 90 minuten

Wat is jouw hulpvraag?

Ik leg uit wat de behandeling inhoudt

We bespreken het plan van aanpak

Handige tips en tools ter ondersteuning van jouw proces

€70,-

Vervolgbehandeling

Duur van de behandeling: 45 tot 60 minuten

Tijdens iedere vervolgafspraak bespreken we de resultaten van voorgaande behandeling. We nemen het plan van aanpak nog een keer door en plannen de mogelijke volgende afspraak in

Handige tips en tools voor thuis

Soms is er gewoon een andere kijk op jouw gezondheid nodig

Wacht dan ook niet langer en maak nu een afspraak

Veelgestelde vragen

Nee, in principe niet. Er wordt natuurlijk wel met dunne (0.22-0.35mm) steriele wegwerpnaaldjes gewerkt en dit kan een soort elektrisch schokje geven bij het zetten. Dit effect noemen we Deqi, ofwel het verkrijgen van Qi (vitale energie) en het betekent simpelweg dat de naald juist is geplaatst. Eventuele manipulatie kan een zwaar, tintelend of prikkelend gevoel geven over het verloop van de meridiaan. Hoe sterk dit gevoel is en hoe dit ervaren wordt, verschilt per persoon.

Nee, in principe niet. Er wordt natuurlijk wel met dunne (0.22-0.35mm) steriele wegwerpnaaldjes gewerkt en dit kan een soort elektrisch schokje geven bij het zetten. Dit effect noemen we Deqi, ofwel het verkrijgen van Qi (vitale energie) en het betekent simpelweg dat de naald juist is geplaatst. Eventuele manipulatie kan een zwaar, tintelend of prikkelend gevoel geven over het verloop van de meridiaan. Hoe sterk dit gevoel is en hoe dit ervaren wordt, verschilt per persoon.

Het is verstandig makkelijke kleding aan te trekken. Afhankelijk van de klacht moet het lichaam vrij en makkelijk toegankelijk zijn voor de behandeling.

Het is voor jezelf ook prettiger en je zal je makkelijker en beter kunnen ontspannen, wat de behandeling ten goede komt.

Het is verstandig makkelijke kleding aan te trekken. Afhankelijk van de klacht moet het lichaam vrij en makkelijk toegankelijk zijn voor de behandeling.

Het is voor jezelf ook prettiger en je zal je makkelijker en beter kunnen ontspannen, wat de behandeling ten goede komt.

Nee, ook voor een ontspannende (en preventieve) behandeling en het behouden van jouw balans ben je bij The Health Shed op het juiste adres. Deze sessies worden echter niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Nee, ook voor een ontspannende (en preventieve) behandeling en het behouden van jouw balans ben je bij The Health Shed op het juiste adres. Deze sessies worden echter niet vergoed door de zorgverzekeraar en zullen met 21% BTW belast worden.

Naar aanleiding van jouw aanvraag per mail of via de app is het mijn streven om binnen twee á drie weken het eerste consult (met intake) in te plannen.

Naar aanleiding van jouw aanvraag per mail of via de app is het mijn streven om binnen twee á drie weken het eerste consult (met intake) in te plannen.

De acupunctuurbehandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Ik raad je aan om dit voor het maken van een afspraak eerst even in je polis papieren te controleren. zorgwijzer

De ontspannende (en preventieve) behandelingen worden niet vergoed.

De acupunctuurbehandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Ik raad je aan om dit voor het maken van een afspraak eerst even in je polis papieren te controleren. zorgwijzer

De ontspannende (en preventieve) behandelingen worden niet vergoed.

Het is aan te bevelen na een behandeling de nodige rust in acht te nemen, het lichaam is tenslotte flink aan het werk gezet. Ook het drinken van voldoende water is aan te raden.

Mocht er spraken zijn van voeding, leefstijl en lichaamsbeweging adviezen dan is het natuurlijk raadzaam hier iets mee te doen.

Het is aan te bevelen na een behandeling de nodige rust in acht te nemen, het lichaam is tenslotte flink aan het werk gezet. Ook het drinken van voldoende water is aan te raden.

Mocht er spraken zijn van voeding, leefstijl en lichaamsbeweging adviezen dan is het natuurlijk raadzaam hier iets mee te doen.

Ervaring van mijn cliënten

Draai de vicieuze cirkel gewoon om richting verbetering!

Waar wacht je nog op? Laten we samen de stap maken naar een betere gezondheid.