Selecteer een pagina

Acupunctuur+

Méér dan alleen naalden zetten
N

Heb je onverklaarbare klachten?

Doordat er in de TCG op een holistische manier gekeken wordt is de kans groot dat de samenhang van de symptomen tot een verklaarbare diagnose leiden.

N

Heb je niet behandelbare klachten?

In de TCG wordt verder gekeken dan de meest voor de hand liggende symptomen. Zelfs de kleinste aanwijzing kan uiteindelijk tot een oplossing leiden.

N

Heb je terugkerende klachten?

Omdat er in de TCG niet alleen aan symptoom bestrijding wordt gedaan maar ook gekeken wordt naar de onderliggende oorzaak.

Hoe zou het zijn als je weer vooruit kan?

Zou het niet fijn zijn als de pijn en het ongemak naar de achtergrond verdwijnen. Als de energiebalans in jouw lichaam weer zodanig verbetert dat jouw lichaam het zelf weer kan oppakken? Dat je weer vrij kan bewegen. Het bewegen zorgt op zijn beurt dat de energie weer vrij kan stromen, en die energie zorgt er weer voor dat je nog meer en beter kan bewegen.

Je draait de vicieuze cirkel dus gewoon om richting verbetering!
Niet langer laat je jezelf beperken, je gaat weer mogelijkheden zien.

Acupunctuur kan zelfs helpen om de levenslust te prikkelen en fitheid, natuurlijke weerstand en pijngrens te verhogen.
Daarmee heeft acupunctuur dus ook een preventieve werking.

“Zou je ook niet het liefst jouw zelfgenezend vermogen bevorderen

en de balans in jouw lichaam herstellen”

Practise what you preach

Al zolang als ik me kan herinneren verdiep ik mijzelf in diverse methodes om zelf zo gezond mogelijk te worden, en te blijven. Ik vind het ook belangrijk mijn visie te delen met zoveel mogelijk mensen. Alle ervaringen en kennis zal ik dan ook in mijn praktijk gebruiken om tot het gewenste resultaat te komen.

Veel voorkomende klachten die kunnen worden behandeld zijn:

  • pijnklachten (hoofdpijn, rug, nek en schouderklachten)
  • vermoeidheid en slaapproblemen
  • sportblessures
  • stressklachten
  • gynaecologische klachten (menstruatie-, zwangerschaps-, overgangsklachten)
  • spijsverteringsproblemen (buikpijn, darmklachten)
  • acute aandoeningen, blessures
  • algemeen herstellen van fysiek en mentale balans
  • ect.

Op weg naar een betere gezondheid en méér energie!

Acupunctuur+

L

Cupping

Binnen de Chinese geneeskunde is cupping een veelvuldig gebruikte techniek. Door middel van glazen bollen (cups) worden de huid en de spieren opgetrokken. Anders dan bij masseren waarbij het weefsel wordt ingedrukt krijg je bij cupping het effect dat alles wordt gelift. Zo worden de cups gebruikt om energiebanen en acupunctuurpunten van het lichaam te behandelen. Hiermee wordt doorbloeding gestimuleerd en worden stagnaties opgeheven.

Cupping heeft een enorme dieptewerking en is gericht op het bewegen van energie, het bloed en de lichaamsvloeistoffen. Cupping wordt therapeutisch gebruikt en is ook heel geschikt voor pijnbestrijding. De verkleuring die op de huid ontstaat van de cups is afhankelijk van het probleem en verdwijnt binnen enkele dagen tot een week.

The Health Shed werkt nog met traditionele glazen cups die door middel van een vlam (die de zuurstof uit de cup haalt) op de huid wordt geplaatst.

L

Moxa

Moxa therapie is ook al een oud onderdeel uit de Chinese Geneeskunde. De originele Moxa ofwel Bijvoedkruid (Artemisia Vulgaris) heeft een verwarmende werking en kan op allerlei verschillende manieren worden toegepast. De moxa wordt aangestoken en op enige wijze boven het acupunctuurpunt of te behandelen gebied gehouden of bewogen. De warmte trekt via het acupunctuurpunt het lichaam in, om daar de Qi –of energiestroom in beweging te zetten.

Tegenwoordig wordt er ook veel gebruikt gemaakt van Moxa-lampen (deze zijn dan ook aanwezig bij The Health Shed). De moxa-lampen hebben ook een groot deel van de positieve effecten en het voordeel is dat hier geen rook en sterke geur bij vrij komt.

Klachten als gewrichtspijnen, blessures, kneuzingen, verstuikingen zijn goed met moxa te behandelen. Ook ernstige vermoeidheids-klachten kunnen met moxa worden behandeld.

L

Voedings- en bewegingsadvies

Een gericht advies over voeding*, leefstijl en lichaamsbeweging kan, en zal, vaak een onderdeel uitmaken van de behandeling. Veel klachten vinden hier namelijk hun basis. De huidige maatschappij werkt ook niet mee aan het in balans houden van ons systeem. Er rusten vaak veel en zware verantwoordelijkheden op ons, iets wat zeker zijn weerslag heeft op ons welzijn. Ook deze vorm van stress op lichaam en geest krijgt bij The Health Shed de aandacht die het verdient. Een aanpak van de onderliggende oorzaak is altijd noodzakelijk om een terugval te voorkomen.

* “Laat voeding jouw medicijn zijn, en laat het medicijn jouw voeding zijn” (Hippocrates)

Ervaringen van mijn cliënten

Anthonie is iemand die met passie zijn vak uitoefent. Hij heeft mij erg geholpen om te genezen van mijn rughernia.

Jan-Willem Kühne

Sales binnendienst

Ik loop bij Anthonie voor de behandeling van mijn knieën. Door deze behandeling kan ik een stuk beter lopen. Anthonie is goed in zijn werk, besteed aandacht en luistert ook goed wat de klachten zijn.

Bram Heuser

Gepensioneerd

Je eerste bezoek bij The Health Shed

Bij het eerste bezoek wordt een zogenaamde anamnese afgenomen waarbij je alle gelegenheid krijgt om over jouw klacht(en) te vertellen.
Op deze manier zal de aard en oorzaak van je klacht(en) duidelijker worden. Daarnaast zal ik je pols voelen en je tong bekijken.
Deze twee diagnostische methodes geven een beeld over de interne balans van jouw organen en  energiebalans.

Tijdens de eerste afspraak wordt direct de eerste behandeling uitgevoerd.

De eerste behandeling zal ongeveer een uur tot anderhalf uur in beslag nemen, de vervolgbehandelingen ongeveer  45 minuten tot een uur.
Bij elke behandeling wordt het verloop van de klachten besproken, zo kan bepaald worden of de beoogde verbetering bereikt wordt
en of de behandeling wordt voortgezet of eventueel bijgesteld.

Ik ben aangesloten bij de VBAG (Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze
en de RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

               

Consulten worden (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar als je beschikt over een aanvullende verzekering natuurgeneeskunde. Wil je weten of jouw zorgverzekeraar acupunctuur vergoedt? Kijk dan op zorgwijzer.

Het afzeggen van een afspraak is tot 24 uur van tevoren kosteloos mogelijk; bij later of niet afzeggen wordt de behandeling in rekening gebracht.

Soms is er gewoon een andere kijk op jouw gezondheid nodig

Wacht dan ook niet langer en maak nu een afspraak

Veelgestelde vragen

Is acupunctuur pijnlijk?

Nee, in principe niet. Er wordt natuurlijk wel met dunne steriele naaldjes gewerkt en dit kan een zwaar, tintelend of prikkelend gevoel geven. Hoe sterk dit gevoel is en hoe dit ervaren wordt, verschilt per persoon.

Wat moet ik doen ter voorbereiding van een consult?

Het is verstandig makkelijke kleding aan te trekken. Afhankelijk van de klacht moet het lichaam vrij en makkelijk toegankelijk zijn voor de behandeling.

Het is voor jezelf ook prettiger en je zal je makkelijker en beter kunnen ontspannen, wat de behandeling ten goede komt.

Kan ik alleen een afspraak maken bij klachten?

Nee, ook voor een ontspannende (en preventieve) behandeling en het behouden van jouw balans ben je bij The Health Shed op het juiste adres. Deze sessies worden echter niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe snel kan ik terecht voor een behandeling?

Naar aanleiding van jouw aanvraag per mail of via de app is het mijn streven om binnen twee á drie weken het eerste consult (met intake) in te plannen.

Worden de sessies vergoed door de zorgverzekeraar?

De acupunctuurbehandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars (deels) vergoed. Ik raad je aan om dit voor het maken van een afspraak eerst even in je polispapieren te controleren.

De ontspannende (en preventieve) behandlingen worden niet vergoed.

Moet ik zelf nog iets doen na de behandeling?

Het is aan te bevelen na een behandeling de nodige rust in acht te nemen, het lichaam is tenslotte flink aan het werk gezet. Ook het drinken van voldoende water is aan te raden.

Mocht er spraken zijn van voeding, leefstijl en lichaamsbeweging adviezen dan is het natuurlijk raadzaam hier iets mee te doen.

Ervaringen van mijn cliënten

Een hele fijne acupuncturist, vooral omdat je merkt dat hij je met veel plezier en interesse behandelt, en met je mee denkt naar een oplossing voor de klacht.

Hélène

Student

Wat ik erg prettig vind is dat Anthonie vertelt wat hij doet tijdens de behandeling. Ook geeft hij tips om in het dagelijks leven rugklachten te verbeteren en mogelijk te vermijden. De vragen die hij stelt helpen ook om het probleem voor mijzelf duidelijk te krijgen.

Nicole Kühne

Administratief medewerker

Ik was mijn migraine meer dan zat. En iedere keer naar de pijnstillers grijpen werkte op den duur ook steeds minder. Ben nu sinds een maand onder behandeling van Anthonie en ik heb nog maar een paar keer in de maand hoofdpijn, en vaak met een verklaarbare reden. Dit terwijl het doorgaans bijna dagelijks was. Ik ben er echt superblij mee!

AD

Anthonie heeft mij goed geholpen bij mijn nek- en schouder klachten. Hij heeft ter ondersteuning ook nog wat oefeningen en tips mee gegeven. Als extraatje heeft hij er ook voor gezorgd dat mijn litteken aanzienlijk mooier en soepeler is geworden.

CvR

Draai de vicieuze cirkel gewoon om richting verbetering!

Waar wacht je nog op? Laten we samen de stap maken naar een betere gezondheid